Londra Eğitim Müşavirliği

2018-2019 Öğretim Yılı Mesajı

Eğitim Müşavirimiz Hasan ÜNSAL´ın 2018-2019 Öğretim Yılı Mesajı
2018-2019 Öğretim Yılı Mesajı

Sevgili Öğrenciler, Değerli Veliler;

Eylül ayının ilk haftasında 2018-2019 Eğitim Öğretim yılına başlamış bulunuyoruz.  Her zaman olduğu gibi bu yeni eğitim öğretim yılında da başta velilerimize, çocuklarının başarıları için büyük görevler düşmektedir. Velilerimiz çocuklarının akademik ve sosyal başarıları için fırsat buldukları her ortamda onlara destek vermekten kaçınmamalıdırlar.

Çocuklarımız burada yaşayan toplumumuzun geleceğidir. Anne-babalar, çocuklarının okul hayatlarında her zaman yanlarında olmalı, Türkçemizi öğrenmelerinde onlar için bir rol model olmalıdırlar.  

Sevgili öğrenciler, dinlenme imkanı bulduğunuz yaz tatilinden sonra taze bir başlangıç yapacağınız başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirmenizi diliyorum. Okuldaki akademik derslerinizin yanında Türkçe derslerine göstereceğiniz ilgi sizlerin iki dilli bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır. İki dilli birey olarak yetişmenin, hem sosyal alanda hem de eğitim alanında başarılarınıza katkı sağlayacağını unutmayınız. İyi bir İngilizce öğrenebilmeniz için öncelikle anadilinizi çok iyi derecede öğrenmeniz gerektiğini sürekli aklınızda tutunuz.  Güzel Türkçemizi öğrenmek sizlerin Türkiye’deki akrabalarınızla, arkadaşlarınızla daha iyi iletişim kurmanıza da yardımcı olacaktır. Ayrıca Türkçe’nin İngiltere’deki üniversitelerden kabul alma aşamasıda, A Level derecesi olarak sayıldığının altını çizmek isterim.

Öte yandan, yükseköğrenim amacıyla ülkemizden İngiltere’ye gelen öğrenci sayısında yıldan yıla bir artış söz konusudur. Yükseköğretim öğrencilerimiz; ülkemizin yetişmiş insan kaynağına katkıda bulunmak, öğrenim gördüğünüz üniversitelerden edineceğiniz bilgilerle ülkemizi ve toplumumuzu daha müreffeh bir seviyeye taşımak gibi bir misyona sahip olduğunuzu unutmayınız. Bu bilinçle hareket ederken ülkemizi de en iyi şekilde temsil edeceğinize şüphem yoktur. Öğrenim sürecinizde Müşavirliğimiz herzaman sizlere destek olmak için yanınızda olacaktır.   

Bu düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diler, herkes için başarılı bir yıl temenni ederim. 

 

                                                                                                          Hasan ÜNSAL

                                                                                                          Eğitim Müşaviri

First Floor, 5 15 Cromer Street, London, WC1H 8LS - (0044) 203 875 95 51

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.