Londra Eğitim Müşavirliği

Doktora Sonrası Çalışma İzni

Doktora Sonrası Çalışma Talebinde Bulunmak İsteyen Öğrencilerin Dikkatine 
Doktora Sonrası Çalışma İzni

DOKTORA SONRASI ÇALIŞMA İZNİ ŞARTLARI

 

(1) Yurt dışı temsilciliğin görüşü üzerine Bakanlık ya da adına öğrenim görülen kurum veya kuruluş hesabına Türk Öğrencilerin Yabancı Ülkelerde Öğrenimleri Hakkında Yönetmelikdoğrultusunda 1 (bir) yılı geçmemek üzere resmi burssuz statüde doktora sonrası çalışma izni verilebilmektedir.  Bu süre resmi burssuz statüde en fazla 1 (bir) yıla kadar uzatabilmektedir.

(2) Öğrencilerin yükseköğretim kurumları bünyesinde, uluslararası proje, araştırma çalışması, yeni teknolojilerle ilgili veya akademik gelişimlerine katkı sağlayacak bir çalışma yapacaklarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

(3) Doktora sonrası çalışma kabulleri tam zamanlı olmalıdır. Yarı zamanlı doktora sonrası çalışma kabulleri dikkate alınmayacaktır.

(4) Sunulan doktora sonrası çalışma kabul belgesinde çalışma süresi en fazla 1 (bir) yıl olmadır. Bu süre 1 (bir) yılın sonunda gerekli görülürse en fazla 1 (bir) yıl daha uzatılabilir.

(5) Doktora sonrası çalışma yapılacak üniversitelerin Times Higher Education (THE), Academic Ranking of World Universities (Shanghai) ve/veya QS World University Rankings-Top Universities tarafından yapılan üniversite sıralamalarının herhangi birinde son üç yıl içerisinde alan bazında %30'luk dilimde yer alması gerekmektedir.

(6) Doktora sonrası çalışma talebinde bulunacak öğrenci, doktorası boyunca en az 2 (iki) adet SCI, SCI-Expanded, SSCI veya AHCI kapsamındaki dergilerde makale yayınlamış olması gerekmektedir. 

(7) Öğrencinin doktora süresi boyunca öğrenim planlarını ve akademik gelişim raporlarını eksiksiz olarak REBUS'a yüklemiş olması gerekmektedir.

(8) Yasal veya kurumsal bir engel olmaması halinde öğrencilerin, doktora tezlerinin ilgili bölümü ile yurt dışındaki öğrenim süreleri boyunca yapılan tüm bilimsel çalışmalarının ilgili bölümüne çalışmanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin desteğiyle yapıldığını belirten bir ibarenin yazılmış olması gerekmektedir.

(9) Doktora eğitimini 4 (dört) yıl içerisinde bitiren öğrenciler doktora sonrası çalışmasına başvurabilir.

 

 

 

 

EKLENMESİ GEREKEN BELGELER

 

(1) Başvuru öğrenim görülecek ülkenin bağlı bulunduğu yurt dışı temsilciliğine yapılır.

(2) Doktora sonrası çalışma için aşağıdaki belgeler istenir:

(a)Doktora Sonrası Çalışma Başvuru Dilekçesi

(b) E-devletten alınacak yurda giriş/çıkış belgesi veya öğrenim görülecek ülkeye giriş yaptığını gösterir belge

(c) Resmi kabul belgesi (Çalışma türü, kapsamı, başlama-bitiş tarihleri, öğrenciye sağlanan ücret ve benzeri her türlü mali hak ve menfaatler net olarak belirtilmelidir)

(ç) E-devletten veya YÖK'ten alınacak okul tanıma belgesi,

(d)  Mezuniyet belgesi (henüz mezun olmadıysa sonradan teslim edilecektir.)

(3) Doktora sonrası çalışma esnasında alınacak BRP'nin fotokopisi (Vize statüsü, öğrenci veya graduate statüsünde olmalı)

(4) Yasal veya kurumsal bir engel olmaması halinde, doktora tezinizin ilgili bölümü ile yurt dışındaki öğrenim süreniz boyunca yaptığınız tüm bilimsel çalışmalarınızın ilgili bölümüne çalışmanızın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin desteğiyle yapıldığını belirten bir belge.

 

 

 

Öğrenci Yükümlülükleri

(1) Doktora sonrası çalışma yapan öğrenciler:

(a)    Adres değişikliği, öğrenimin terk edilmesi benzeri değişiklikleri yazılı olarak derhal Yurt Dışı Temsilciliğine bildirmekle yükümlüdür.

(b)   Doktora sonrası çalışma sürecini kapsayan 1 yıllık çalışma planlarını ilk 2 hafta içerisinde Yurt Dışı Temsilciliğine bildirmekle yükümlüdür.

(c)    Her 6 ay sonunda projede geldiği aşamayı açıklayan bir raporu Yurt Dışı Temsilciliğine bildirmekle yükümlüdür.

First Floor, 5 15 Cromer Street, London, WC1H 8LS - (0044) 203 875 95 51

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.