Londra Eğitim Müşavirliği

Öğrenim Planı

Bölgemize gelerek esas öğrenimine, yani yüksek lisans ya da doktora öğrenimine başlayan öğrenciler, öğrenimlerine başladıkları tarihten itibaren üç ay içerisinde öğrenim planı hazırlayarak Bakanlığımıza iletilmek üzere Müşavirliğimize göndermekle yükümlüdürler.

Dil öğrenimine gelen öğrencilerin öğrenim planı hazırlamaları gerekmez.

Öğrenim planı, öğrenime başlandığı tarihten itibaren üç ay içerisinde Bakanlığa ulaşmadığı takdirde, burs ödemelerinin Bakanlıkça durdurulacağının bilinmesinde fayda vardır.

Öğrenim planı, öğrenim sürecinin akademik anlamdaki yol haritası niteliği arz eden bir taahhüt belgesidir. Bu nedenle dikkatle doldurulmalı, aşağıdaki hususlara özen gösterilmelidir:

✔ Öğrencilerimize yüksek lisans öğrenimi için tanınan süre üç, doktora öğrenimi için tanınan süre ise beş yıldır. Bu, bölgemizde bulunan öğrencilerin, yüksek lisans öğrenimlerini tez dahil üç, doktora öğrenimlerini ise tez dahil beş yıl içinde bitirmeleri gerektiği anlamına gelmektedir. Haklı gerekçelerin varlığı halinde bu sürelere, yüksek lisans için altı ay burslu, altı ay burssuz; doktora için ise bir yıl burslu, bir yıl burssuz statüde süre ilavesi Bakanlığın onayıyla yapılabilmektedir.

✔ Öğrenim planlarının hazırlanmasında, öğrencilik için tanınan normal süreler dikkate alınmalı, bu sürelerin ötesine geçen planların kabul edilmeyeceği bilinmelidir. Normal öğrenim sürelerine ilave edilebilecek süreler arızi nitelikte olup, haklı gerekçelere dayalı olarak talep edilmelidir. Öğrenim planı hazırlanırken ilave süreler hesaba katılmamalıdır.

✔ Öğrenim planlarında, yüksek lisans programınızın tezli ya da tezsiz olduğu mutlaka belirtilmelidir.

✔ Kurumlar adına öğrenim gören öğrencilerin tüm belgelerden iki adet  düzenlemeleri gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı burslu öğrencilerinin tek nüsha belge düzenlemeleri yeterlidir. 

✔ Derece alınacak tarih mutlaka gün/ay/yıl olarak belirtilmelidir. Burada ülkemizde kullanılan formatta tarih bilgisinin yer alması önemlidir. 

✔ Öğrenim planlarının her sayfasının sağ alt köşesi, öğrenci tarafından ad-soyad yazılarak mutlak surette imzalanmalıdır.

✔ Derslerin hangi yıl ve hangi dönemde, kaç kredi olarak alınacağı planda açıkça belirtilmelidir.

✔  Öğrenim planlarının ilgili sayfası öğrenim görülen kurumdaki akademik danışmana imzalatılmalıdır.

✔ Öğrenim planında alacağınızı belirttiğiniz bütün dersleri ve içeriklerini içeren bir listeyi plana ekleyiniz. 

✔ Planınızda yer alan her dönem almayı planladığınız derslerin, okulunuzun "full-time" asgari kredi miktarından az olmamasına özen gösteriniz.

✔ Hazırlayacağınız öğrenim planı nihayet yurt içi akademik danışmanınızın onayına sunulmaktadır. Bu nedenle, plan hazırlama sürecinde yurt içi akademik danışmanınızla irtibat halinde olmanızda fayda vardır.

✔ Planda yer alan kişisel bilgilerinizin ve iletişim bilgilerinizin, özellikle e-posta adresi ve telefon numarasının, güncel ve doğru olduğundan emin olunuz.

✔ Zaman içerisinde öğrenim planında değişiklik ihtiyacı doğuran; ders ilavesi, ders çıkarılması ya da ders değişikliği gibi durumlarda, örneği sitemizde yer alan öğrenim planı değişikliği formu doldurularak istenen belgelerle Müşavirliğimize başvurulmalıdır. 

Öğrenim planı formuna ulaşmak için tıklayınız

First Floor, 5 15 Cromer Street, London, WC1H 8LS - (0044) 203 875 95 51

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.