Londra Eğitim Müşavirliği

Üst Öğrenime Geçiş

Resmi-burslu öğrencilerden yurtdışına gönderiliş amaçlarının üzerinde bir öğrenim yapmak isteyenlerden öğrenimleri sırasında altı aydan fazla süre uzatımı almamış olanlara, adına öğrenim yaptığı kurumun görüşü alınmak suretiyle Bakanlıkça izin verilebilir.

Ancak, öğrenimini altı aydan fazla süre uzatımı alarak tamamlamış olanlardan bir üst öğrenim için karşılıksız olmak koşuluyla okullarından bütün öğrenim ve yaşam giderlerini karşılayacak şekilde burs, asistanlık ücreti gibi maddi kaynak sağlamış olanlara da adına öğrenim yaptığı kurumun görüşü alınmak suretiyle Bakanlıkça resmi-burssuz statüde izin verilebilir. 

1416 sayılı Kanun kapsamında bölgemizde öğrenim gören öğrencilerin bir üst öğrenime geçişleri;

Dil okulunu bitirdikten sonra yüksek lisans veya doktora sevisenide öğrenime başlama,

Yüksek lisansı bitirdikten sonra doktora seviyesinde öğrenime başlama,

Doktorayı bitirdikten sonra post-doktora seviyesinde öğrenimine başlama,

şeklinde olabilmektedir.

 

Uygulamada bu hususla ilgili olarak iki değişik durum ortaya çıkmaktadır:

  • Öğrencilerimiz mevcut öğrenimlerini bitirdikleri halde henüz bir okuldan kabul alamamış oldukları durumda, bir üst öğrenim seviyesinde kabul alana kadar Türkiye'de bulunmak üzere ücretsiz izin talep etmektedirler. Bu aşamada kabul alındıktan sonra bir üst öğrenim izni istenmektedir.
  • Öğrencilerimiz mevcut öğrenimlerini bitirdiklerinde şayet bir üst öğrenim için kabul sağlamış durumdaysalar, bu halde doğrudan bir üst öğrenim için izin talebinde bulunmaktadırlar. Bu talep, önceki öğrenim seviyesinin bittiği tarih ile yeni öğrenim seviyesinin başlama tarihi arasında varsa vize değişikliği zorunluluğundan kaynaklanan Türkiye'ye gidiş dönüş iznini de kapsamaktadır.

ÖNEMLİ NOT: ÜST ÖĞRENİM İÇİN BAKANLIĞIMIZDAN İZİN ALMIŞ BURSİYERLERİMİZ ÖĞRENİMLERİNE BAŞLADIKLARINDA BURSLARININ YATMASI VE KESİLMEMESİ İÇİN MUHAKKAK ÖĞRENİME BAŞLAMA BİLDİRİMİ YAPMAK ZORUNDADIRLAR.

 

Mevcut öğrenim seviyesini başarıyla bitirdikten sonra bir üst seviyede öğrenime devam etmek isteyen öğrencilerimiz, örneklerine sayfamızdan ulaşabilecekleri formlardan durumlarına uygun olanı  doldurarak,  bitiş tarihlerini tam tarih (gün/ay/yıl) olacak şekilde belirten okul bitirme belgesi, kabul belgesi gibi istenen belgeleri eklemek suretiyle Müşavirliğimize posta yoluyla ulaştırmalıdırlar. Kurumlar adına öğrenim gören öğrencilerin tüm belgelerden iki adet  düzenlemeleri gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı burslu öğrencilerinin tek nüsha belge düzenlemeleri yeterlidir.  

NOT: OKUL BİTİRME BELGESİNİN GÜN/AY/YIL OLARAK TAM BİTİRME TARİHİNİ İÇERMESİ VE ASIL OLMASI GEREKMEKTEDİR.

Dil öğreniminden sonra, gerek yüksek lisans gerekse doktora seviyesinde kabul alınacak/alınan üniversitelerin; Times Higher Education, Academic Ranking of World Universities (Shangai), QS ve Universitiy Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından yapılan dünya üniversiteleri sıralamalarında, son üç yıl içerisinde genel veya alan bazında ilk 500 içerisinde olması gerekmektedir. Öğrencilerimizin, kabul aldıkları okulların belirtilen indexlerde ilk 500 içerisinde yer aldığına dair belgeyi, bir üst öğrenim izni formuna eklemeleri gerekmektedir.

NOT: SADECE OKULUNUZUN BULUNDUĞU SAYFANIN ÇIKTISINI GÖNDERİNİZ, TÜM LİSTEYİ GÖNDERMEYİNİZ.

Bir üst öğrenime başlayan öğrencilerimizin başlamalarını, sitemizin öğrenime başlama başlığı altındaki talimatlara uygun olarak Müşavirliğimize bildirmeleri gerekmektedir.

First Floor, 5 15 Cromer Street, London, WC1H 8LS - (0044) 203 875 95 51

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.